Späť na všetky články

Krajšie a modernejšie základné školy

Krajšie a modernejšie základné školy

Novomestské základné školy sú roky zárukou kvalitného vzdelania. Dosahujú výborné výsledky v celoštátnych porovnávacích testoch či rôznych súťažiach. Ponúkajú kvalitnú výučbu cudzích jazykov. Poskytujú priestor na rozvoj dieťaťa v športe, umení, či v iných zručnostiach. Kvalitní pedagógovia sú samozrejmosťou, rovnako ako vynovené a bezpečné prostredie našich škôl, do ktorého sme v uplynulých rokoch veľa investovali a v inováciách pokračujeme aj naďalej.

Pred dvanástimi rokmi sme spustili miliónové investície, ktoré zmenili základné školy v Novom Meste na nepoznanie. Rozširujeme kapacity škôl, vymenili sme okná, zrekonštruovali strechy, zateplili budovy, zmodernizovali telocvične, kuchyne aj jedálne, vybudovali krásne športové areály, urobili dôležité opatrenia, ktoré znižujú náklady na vykurovanie a energie.

A pokračujeme ďalej! Trend je totiž jasný – záujem žiakov o naše školy je z roka na rok väčší. Keď v školskom roku 2010/2011 sme mali v 115 triedach 2304 žiakov, v školskom roku 2021/2022 to bolo už o tisíc viac – v 148 triedach našich ôsmich základných škôl sa učilo 3274 žiakov. Aj preto pracujeme na modernizácii a rozšírení našich škôl o ďalšie triedy. Či už na Kramároch alebo v Dimitrovke.